Onze Werkwijze

Meten is weten

U weet uw teeltdoel, dat werken wij met u uit tot een plan. Wij controleren samen met u de groei en werken toe naar de oogst van het specifieke product.

Samen met u evalueren wij de uitkomsten.

Meten is weten

De gewasgroei, het beschikbare vocht en de beschikbare mineralen in de bodem en gewas zijn belangrijke gegevens voor een optimaal productieproces. Deze informatie zetten wij voor u op een rij door regelmatig te meten en te registreren.

Inzicht verschaffen

Vanuit alle verzamelde informatie maken wij voor u nieuwe inzichten. Hoe verloopt de groei, groeit het zoals het moet groeien, is er voldoende vocht beschikbaar? Allemaal inzichten die wij u op perceelsniveau verschaffen.

Gewasdata

Om te voorkomen dat we verdrinken in de hoeveelheid aan gegevens worden alle gegevens per perceel en per gewas geregistreerd en overzichtelijk weergegeven in ons platform Farm24 waar u als klant een eigen account heeft. Per perceel ziet u de actuele groei van loof en product. De vochttoestand van de grond wordt weergegeven, zodat u in één oogopslag ziet wat er speelt op uw percelen. We passen verschillende modellen toe om naast de gemeten groei ook de potentiële groei weer te geven, zodat u weet hoe u presteert.

Vochtbalans

Speciaal om de vochttoestand per perceel te monitoren hebben wij een bodemvochtmodel geïntegreerd. Hiermee geven we een feitelijke weergave van de vochttoestand en een voorspelling voor de komende periode. Ook betrekken we hier de gewasbehoefte bij.

Mineralisatie

Vanuit de historie van het perceel en het bouwplan is er een zekere hoeveelheid hoofd- en sporenelementen beschikbaar. Door zoveel mogelijk informatie in ons systeem toe te voegen aan het perceel leveren wij u een realtime inzicht in stikstofbeschikbaarheid voor het gewas. Daarnaast bemonsteren wij tijdens de groeiperiode de bodem op beschikbaarheid van mineralen en het gewas op inhoud.

Kwaliteitsbeoordeling

Van zowel uw uitgangsmateriaal als het eindproduct beoordelen wij de kwaliteit van het product. Van kiemkracht tot bewaarbaarheid en van fysiologische leeftijd tot huidkwaliteit bieden wij inzicht in hoe het product in elkaar zit en wat de gebruikswaarde is.

Preparatie

Met een goede voorbereiding is de halve wedstrijd al gewonnen. Hoeveel stengels wilt u op uw pootaardappelen hebben? Hoeveel zaden gaat u verzaaien en waarom?  Wat is het optimale plantaantal voor uw teeltdoel? Om deze vragen te beantwoorden gaan we graag met u in gesprek.

Contact

Heb je een vraag of opmerking. Vul het formulier in en we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.

Adres

Tonisseweg 8c
3255 LT  Oude-Tonge